Voorbeeldprojecten

De Rode Loper

Alieke Geerts heeft een reusachtige vulva gebouwd om een veilige, comfortabele en financieel toegankelijke menstruatie onder de aandacht te brengen. Je kon samen met iemand plaatsnemen in de vulva en verschillende opgehangen briefjes met stellingen, vragen en weetjes bespreken.
Al reizend door Nederland doorbreekt Alieke met haar vulva het taboe op menstruatie.

Neem een kijkje op @bloedserieze_zaak voor meer info!


Op zoek naar Vrede

Mirte van der Mark heeft verhalen verzameld van mensen die gevlucht zijn. In haar podcastserie zijn de gedachten, gevoelens en op waarheid gebaseerde verhalen van deze mensen te horen.
Samen met ervaringsdeskundigen, traumaprofessionals en kinder- en mensenrechtendeskundigen heeft ze de verhalen tot stand gebracht.

Luister hieronder naar de intro Op zoek naar Antwoorden!

Benieuwd naar andere De Staat van de Wereld podcasts? Klik hier.


Boerenkool met Kimchi

Indra Smeerdijk is op zoek gegaan naar de identiteit van verschillende half Nederlands en Oost-Aziatische inwoners van ons land. Wat dat voor hen betekent, heeft ze vastgelegd in een documentaire waarin je ziet hoe de twee culturen en identiteiten versmelten of samenleven binnen diverse mensen.

Kijk hieronder naar de trailer van Boerenkool met Kimchi!


SAY NO MORE

Emma de Miranda hoorde om haar heen dat vriendinnen niet alleen met het ov durfden te reizen ’s nachts, omdat ze zich niet veilig voelden. Seksuele intimidatie en geweld beperken zich niet enkel tot de nachtclubs en straten, maar ook in de trein gebeurt dit. Hier was echter vrijwel niets over bekend. Emma heeft verhalen verzameld, is nu deskundige in Nederland op dit gebied en heeft een protest georganiseerd om het onder de aandacht te brengen bij zowel openbare vervoerders als de media.

Kijk op @saynomore_nl voor extra informatie.
Bekijk en beluister hieronder een van de interviews van Emma met Radio NPO 1!